Kiropraktikk

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling og forebygging av plager i nerve- muskel- og skjelettsystemet.

Målet med behandlingen er å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparatet og nervesystem. Smerte i rygg, hofter, nakke, skuldre, albuer og hodepine er de vanligste årsakene til at mange oppsøker kiropraktor. Vi behandler også smerter i muskler og ledd i andre deler av kroppen, og bruker flere behandlingsmetoder dersom det kan være gunstig i behandlingen.

 

Undersøkelser

Ut fra din beskrivelse av dine plager, vil du bli undersøkt med relevante ortopediske – og nevrologiske tester. Vi vurderer om det er behov for radiologiske undersøkelser før behandling. Ved mistanke om organisk sykdom vil vi henvise til videre undersøkelser hos lege.

 

Hvorfor manipulasjonsbehandling?

Hodepine, og smerte i muskler og ledd er plager som kiropraktoren vanligvis kan hjelpe deg med.

Manipulasjon eller kiropraktisk korrigering av ledd i ryggsøylen er et av våre hovedverktøy for å bedre funksjonen og redusere smerte relatert til rygg, nakke eller bekken. Ved feilfunksjon i ryggsøylen får du nedsatt bevegelse og smerter fra det aktuelle leddet, og da kan kiropraktisk korrigering være god behandling.

Muskelterapi og massasje

Både muskelterapi og massajse er behandlinger som har gunstig effekt ved akutte muskelsmerter og som forebyggende behandling. Det brukes som et supplement både til kiropraktikk og fysioterapi. Behandlingen reduserer muskelsmerter og spenninger. Vi behandler også ved hjelp av medisinsk akupunktur, laser og trykkbølgebehandling når det er gunstig.

 

Henvisning

Kiropraktorer kan henvise til røntgen/CT/MR/ultralyd, og legespesialist.

Sykemelding

En sykmelding er aktuell når det er medisinske grunner som hindrer deg i å være på jobb. Behandler vil alltid vurdere om det er medisinske grunner til at du må være borte fra arbeidet. Kiropraktor kan skrive sykemelding for inntil 12 uker.

Behandling av ryggsmerter


  RING
  BESTILL TIME